Tarinamme

Laadukas, moderni ja kotimainen

Korumuotoilija Anni Kaita-ahon brändi

KARINA korut valmistetaan Vanhassa Raumassa sijaitsevalla työtilalla. Suunnittelun ja valmistuksen takana on korumuotoilija Anni Kaita-aho. Muotoilijaksi valmistumisen jälkeen (2016 , Savonia amk, Kuopio) Anni etsi työtilan Tampereelta kolmen muun muotoilijan kanssa ja he pystyttivät yhdessä pienen työhuoneen Tampereelle. Keväällä 2019 Annin verstas muutti Raumalle, jossa korut löytyvät Design shop Piilon valikoimasta, jonka takahuoneessa korut valmistetaan.

KARINA jewellery yrityksen Anni perusti helmikuussa 2017. Mallistot: Aurora 2017, Edge 2018, Bubble 2019. Korujen suunnittelussa Annia inspiroivat arkkitehtuurisuus, yksinkertaistaminen, perinteisen ja tuoreen korumuotoilun yhdistäminen sekä luontoaiheet. Tuotteissa yhdistyvät klassinen pohjoismainen korumuotoilu ja uusi muotoilu oivaltavalla tavalla. Uusin mallisto on nimeltään LACE. Inspiraatio pitsikorumallistoon syntyi, kun Anni muutti Tampereelta Raumalle. Kaupunki on tunnettu pitsiperinteestään ja pitsi aiheena kiehtoi Annia uuden malliston suunnittelussa. LACE-malliston koruissa pitsikuvo on kauniina kuviona hopiesen korun pinnassa. Tarkkaan katsoessa voi huomata, kuinka yksityiskohtaisia kuvioinnit koruissa ovat.

Tuotteet valmistetaan 925-hopeasta (sterling), ja hopeiset tuotteet on pitoisuusleimattu. Lisäksi löydät tuotteista KRN leiman, joka on tuotemerkin Tukesin hyväksymä nimileima (pienimmissä koruissa pelkkä pitoisuusleima). Tuotteet eivät sisällä nikkeliä.

KARINA- korujen valmistuksessa noudatetaan vastuullisuutta sekä läpinäkyvyyttä. Tuotteet valmistetaan laadukkaista materiaaleista joiden alkuperä tiedetään. Valukappaleet (tuotteiden rungot) tulevat Kouvolasta Kultataide- yritykseltä. Valuhopea on 80% kierrätettyä. Tuotteet valmistetaan käsityönä Rauman pajalla valukappalesta sekä korunosista. Tuotteet pakataan KARINA-logolla varustettuihin ekorasioihin.

Jalometallisten korujen hyvä puoli on se, että tuotteet on helppo pitää kauniina puhdistamalla ja kiillottamalla sekä säilyttämällä tuotteita oikein. Jos koru kuitenkin tulee tiensä päähän eikä se ole enää korjattavissa (tai sitä ei haluta enää korjata), niin materiaali on aina uudelleen hyödynnettävissä.