Hei!

Brändistä

KARINA korut valmistetaan Vanhassa Raumassa sijaitsevalla työtilalla. Suunnittelun ja valmistuksen takana on korumuotoilija Anni Kaita-aho. Muotoilijaksi valmistumisen jälkeen (2016 , Savonia amk, Kuopio) Anni etsi työtilan Tampereelta kolmen muun muotoilijan kanssa ja he pystyttivät yhdessä pienen pajatilan, keväällä 2019 työhuone muutti Raumalle. Raumalla korut löytyvät Design shop Piilon valikoimasta, jonka takahuoneessa korut valmistetaan.

KARINA jewellery yrityksen Anni perusti helmikuussa 2017.  Ensimmäinen mallisto Aurora julkaistiin keväällä 2017 ja toinen mallisto Edge syksyllä 2017. Korujen suunnittelussa Annia inspiroivat arkkitehtuurisuus, yksinkertaistaminen, perinteisen ja tuoreen korumuotoilun yhdistäminen sekä luontoaiheet.  Tuotteissa yhdistyvät klassinen pohjoismainen korumuotoilu ja uusi muotoilu oivaltavalla tavalla. Uusin mallisto on nimeltään Bubble, jonka keveät ja leikkisät muodot tuovat kauniin lisän valikoimaan.

Tuotteet valmistetaan 925-hopeasta (sterling), ja hopeiset tuotteet on pitoisuusleimattu. Lisäksi löydät tuotteista KRN leiman, joka on tuotemerkin Tukesin hyväksymä nimileima (pienimmissä koruissa pelkkä pitoisuusleima). Tuotteet eivät sisällä nikkeliä.

Pronssisissa tuotteissa on hopeinen korvistappi sekä lukko. Pronssiset tuotteet on suojalakattu, sillä pronssi voi muuten värjätä ihoa ja korun sävy muuttua. Lakka voi herkimmille aiheuttaa allergisia oireita.

KARINA- korujen valmistuksessa noudatetaan vastuullisuutta sekä läpinäkyvyyttä. Tuotteet valmistetaan laadukkaista materiaaleista joiden alkuperä tiedetään. Valukappaleet (tuotteiden rungot) tulevat Kouvolasta Kultataide- yritykseltä. Valuhopea on 80% kierrätettyä ja Pronssi 89% kierrätettyä. Tuotteet valmistetaan käsityönä Rauman pajalla valukappalesta sekä korunosista. Tuotteet pakataan KARINA-logolla varustettuihin ekorasioihin.

Jalometallisten korujen hyvä puoli on se, että tuotteet on helppo pitää kauniina puhdistamalla ja kiillottamalla sekä säilyttämällä tuotteita oikein. Jos koru kuitenkin tulee tiensä päähän eikä se ole enää korjattavissa (tai sitä ei haluta enää korjata), niin materiaali on aina uudelleen hyödynnettävissä.

 

Korumuotoilija Anni Kaita-aho